Fortsæt til hovedindholdet

Viborg Stift biograf

Find popcornene frem og gå på opdagelse i vores videobibliotek

Viborg Stift | Portrættet
Generelt spot | En Frivillig Forskel
LWF | Ny præsident for Det Lutherske Verdensforbund

LWF

Det Lutherske Verdensforbund blev dannet i 1947 og er en sammenslutning af evangelisk-lutherske trossamfund fra hele verden. I alt 149 lutherske kirker fra 99 forskellige lande er medlem, heriblandt den danske folkekirke. Biskop Henrik Stubkjær har siden september 2023 været præsident for verdensforbundet.

Tanker om tro

Biskop Henrik Stubkjær deler sine tanker omkring væsentlige kristne temaer i serien Tanker om tro, og samtidig svare på spørgsmål.

En frivillig forskel

De er drevet af begejstring. De ønsker at gøre en forskel for andre, og de gør et stort stykke arbejde uden at få penge for det. I denne serie sætter vi fokus på, hvem de kirkefrivillige er, hvad der driver dem, og hvilken betydning deres indsats har for folkekirken.

Årskavalkade

Genoplev nogle af de store øjeblikke i Viborg Stift

Kom og se

Serien lader kunsten vise det ingen har set i påsken. Præst Troels Laursen tager os med ind i påskens univers fortalt igennem tretten kunstværker.

Giv det videre

I tre afsnit besøger vi tre kirker, hvor præst Troels Laursen fortæller os mere om den højtid som på mange måder går over vores forstand.

Foredrag

Under Himmelske Dage gennemførte vi et foredragsprogram, som vi kaldte Teologiens Døgn. Intentionen var at invitere teologer fra universitetet; menighedsfakultetet; de kirkelige uddannelser og vores internationale gæstekreds for at få en fornemmelse af, hvad der rører sig i den teologiske eftertanke netop nu. Hvilke problemstillinger arbejdes der med, hvilke tænkere findes der inspiration hos, hvilke modeller benyttes i bestræbelsen på at forstå kristendommens aspekter?