Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder
Kuffert

God og hurtig forklaring af feriereglerne

Synes du, at det er svært at forstå feriereglerne for kirkens ansatte? Så er der hjælp at hente her. Hjemmesiden godtfrastart.dk er blevet opdateret med et kapitel om ferie

forside af siden med ferievejledning

Klik på billedet og kom direkte ind på en kort og let tilgængelig introduktion til feriereglerne

Af: Marianne Holst Hyrlov

Alle medarbejdere har ret til at holde 5 ugers ferie om året. Så vidt så godt. Men hvem bestemmer, hvornår ferien skal holdes? Hvad sker der, hvis medarbejderen bliver syg i ferien? Hvad er forskellen på feriedage og "særlige feriedage"? Og hvor meget forskudsferie må man holde?

Disse spørgsmål og mange flere besvares i et nyt e-læringskursus for kontaktpersoner på www.godtfrastart.dk. Her får du en introduktion til de vigtigste regler og begreber om ferie. 

Kursus når det passer dig

På hjemmesiden kan du i ro og mag læse om reglerne for ferie, og du kan få læst alle reglerne op, hvis det passer dig bedst at lytte frem for at læse. Når du er igennem hele kurset, kan du selv tjekke, om du har forstået reglerne. 

Fakta om www.godtfrastart.dk

På hjemmesiden www.godtfrastart.dk  finder du e-læringskurser om menighedsrådsarbejde.

 

Introduktionskurserne er for dig, der overvejer at stille op til menighedsrådet eller dig som er helt nyvalgt. Kurserne giver en kort introduktion til posterne i menighedsrådet, hvordan de fordeles og hvilke opgaver menighedsrådet varetager.

 

De øvrige kurser i menighedsrådets arbejdsområder er for dig som er nyvalgt eller dig, der er erfaren i et menighedsråd og gerne vil gå et spadestik dybere. Kurserne gennemgår detaljeret opgaver og regler i forhold til menighedsrådets bygninger, ansatte og økonomi, ligesom menighedsrådets visionsarbejde, ansvar som offentlig myndighed og reglerne for menighedsrådsvalg udfoldes.

 

Kurserne på www.godtfrastart.dk er udarbejdet i et samarbejde mellem stifterne i Danmark, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet.