Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder

Forbøn og lystænding overalt i Viborg Stift.

Ligesom kirkerne i Egeris, Lemvig, Haderup, Overlade, Heldum og Holstebro, har man mange steder i Viborg Stift gjort opmærksom på kirkens åbne døre i dagtimerne, som en mulighed for bøn og eftertænksomhed - og for at tænde et lys for Ukraine og fred i Europa.

Af Henrik Helms

Lørdag blev der tændt fredslys på Hjultorvet i Viborg.

-Vi er ramt af afmægtighed, men vi kan samles og sende tanker og håb for fred, fortalte Anders K. Kristensen, der var med i den lille arrangørgruppe, som også bestod af biskop Henrik Stubkjær og domprovst Thomas Frank.

Fredslys for Ukraine på Hjultorvet i Viborg. Foto: Heine Hansen

Særarrangementer

Flere steder er der også i denne uge særarrangementer med kirkelige handlinger, som eksempelvis i  Aars kirke er der torsdag den 3. marts kl. 19.30 musik, lystænding, tanker og bønner for fred. I Viborg Domkirke er der andagt og lystænding kl. 19.45 ved biskop Henrik Stubkjær, provst Susan Aaen og stiftspræst Peter Fischer-Nielsen.
Fredag den 4. marts er der kort andagt, lystænding og forbøn kl. 15.30 i Fredens Kirke i Herning og kl. 17 afholdes i Ikast kirke en freds-andagt, hvorefter alle samles på Torvet.
Viborg Natkirke holdes åben for alle der har brug for at bede, være stille eller få en samtale

Dette er blot eksempler, og du vil med fordel kunne kigge på din kirkes Facebook side og se om de også holder særarrangementer, eller kig ind på kirkekalenderen og se om der er oprettet arrangementer i nærheden af dig.

Fredslys for Ukraine på Hjultorvet i Viborg. Foto: Heine Hansen

Indsamling

I mange kirker er der blevet samlet ind til Folkekirkens Nødhjælp med mulighed for at støtte krigens ofre i Ukraine.

En del af indtægterne fra Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling den 13. marts går også til fordel for mennesker i nød i Ukraine.

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger:

”Tusindvis af familier er på flugt fra krigen i Europa. Det er en humanitær katastrofe, der udvikler sig for øjnene af os. Vi hjælper med mad, husly og medicin til civilbefolkningen inde i Ukraine. Vi ser, hvordan behovet for humanitær hjælp stiger i takt med, at russerne invaderer ukrainske byer og sender flere mennesker på flugt.”

INDSAMLING TIL UKRAINE VIA FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP

  • MobilePaynummer: 117545
  • sms UKRAINE til 1911 og giv 100 kroner
  • Netbank/giro: 4183 605 2800 mrk. UKRAINE