Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder

Biskoppens julehilsen

Henrik Stubkjær sender sin julehilsen fra domkirken i Viborg.

I advent får vi lov at mærke mørket, men midt i mørket mødes vi af profeternes røst, som udsiger det, som vi ikke kan sige os selv: ”Det folk som vandrer i mørket skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkest land”.

Biskop Henrik Stubkjær sender sin julehilsen fra Viborg Domkirke med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår.

Der er mere at sige om verden og livet, end det mørke som omgiver os – også denne december, hvor vi står midt i en krig i Europa, hvor vi oplever hvad menneskers magtbegær kan drive os til: systematisk bombning af vand og elforsyning, bevidste angreb på boligblokke og en foragt for menneskeliv og livets gave. Vi står midt i en global sultkatastrofe, og her hos os oplever vi også usikkerhed og en gryende fattigdom hos samfundets mest sårbare. 

Da Gud bliver menneske i barnet i Betlehem, træder han ind i vores mørke. Han tager vor menneskelighed på sig, han kommer os ganske nær. OG i Guds nærvær ændres fortegnet for vores liv til et håbsfortegn. Som holder os fast i livet og giver os modet og styrken til at tage det på os og dele det med hinanden i ord og handling.

(uddrag fra årets julehilsen - se det hele ved at klikke på videoen)

JULEGUDSTJENESTER

Biskop Henrik Stubkjær holder julegudstjeneste både kl. 14.30 og kl. 16.00 i Domkirken den 24. december.