Fortsæt til hovedindholdet
2020
Nyheder

Bispe-vikaren

Du behøver jo næsten ikke skrive noget, for det er slut lige om lidt, smiler Thomas Frank, som er vikar-biskop mens Henrik Stubkjær har orlov. Der er allerede gået en måned og vikaren tager det med stor ro, mens vi går over gårdspladsen i den gamle bispegård.

Som domprovst har han tre funktioner. Han er provst og dermed administrator for præsterne i Viborg Domprovsti. Han er sognepræst i domsognet, og så er han altså også stedfortræder for biskoppen. Og det er han indtil Henrik Stubkjær er tilbage fra sin orlov i slutningen af april.
-Det meste er planlagt. De ting jeg tager mig af, er det som ikke kan vente til biskoppen er tilbage, konstaterer Thomas Frank.

Det vigtigste

-Nu har jeg været provst i mange år og så tænker jeg, at der er så meget hjælp omkring mig, at det ikke kan gå galt. Ellers må jeg jo bare spørge om hjælp.
For Thomas Frank er det allervigtigste at stå for præste ansættelser, mens biskoppen har orlov.
-Det er at sørge for at de embeder der er ledige kan blive besat - punktum, slår Thomas Frank fast.

Ikke ligge dynger af opgaver

Det betyder også at han har en eller to ordinationer af nye præster i de tre måneder han sidder som vikar for biskoppen.
-Det har jeg prøvet før, så det skal nok gå, og ellers er det en stille periode indtil Henrik Stubkjær er tilbage. Der skal selvfølgelig ikke ligge dynger af arbejdsopgaver på hans skrivebord, når han kommer tilbage, smiler en særdeles rolig bispe-vikar Thomas Frank.

Thomas Frank