Fortsæt til hovedindholdet
2019
Nyheder

”Vores våben er bøn og kærlighed”

Omkring 175 personer havde fundet vej til Viborg Domkirke, da der den 24. november for sjette år i træk blev afholdt forbønsgudstjeneste for verdens forfulgte kristne.

Af Peter Fischer-Nielsen

Biskop Henrik Stubkjær ledte gudstjenesten, og han understregede allerede i sin velkomst situationens alvor. Omkring 250 millioner kristne forfølges lige nu i et eller andet omfang, og biskoppen så blandt andet gudstjenesten som en mulighed for at råbe politikere og beslutningstagere op. En særlig velkomst fik de mange beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgård, som traditionen tro var mødt op i kirken.

I det hele taget var det en broget forsamling, der var kommet i kirke for at bede for verdens forfulgte. Gudstjenesten blev en anledning til at mødes på kryds og tværs af kirkeskel og etniske skel om en sag, der forener alle.

Forsoning trods forfølgelse

Der er blevet tradition for at sætte særligt fokus på et bestemt land ved forbønsgudstjenesten, og i år var det Sri Lanka, der fik opmærksomhed. Landet blev sidste påske udsat for en forfærdelig terrorhandling, hvor omkring 250 mennesker mistede livet, og flere kirker blev ødelagt.

Den katolske præst Alren Soosaipillai prædikede ved gudstjenesten. Han har selv rødder i Sri Lanka, men er nu præst i Danmark. Han talte i sin prædiken stærkt om forsoning og om kærlighed som kirkens og de kristnes vigtigste kendetegn.

- Vores vigtigste våben i kampen mod terrorisme er bøn og kærlighed. Vi må kalde alle til at omvende sig til Guds kærlighed, og vi må bede om, at Gud må nå alle mennesker, sagde Alren Soosaipillai blandt andet i sin prædiken.

Efter prædikenen sang det congolesiske kor Living Water Church, der holder til i Skive, et par sange på swahili. De fik hele domkirken op at stå og klappe med på sangene.

Lys for verdens forfulgte

Selve forbønshandlingen blev ledt af fire forbedere, der hver bad for en række forskellige situationer og udfordringer i verden. Blandt andet kirken i Nigeria, som Viborg Stift har en særlig venskabsforbindelse til, blev nævnt i bønnerne. Efterfølgende benyttede mange sig af muligheden for selv at tænde et lys for de forfulgte kristne.

Gudstjenesten var arrangeret af Stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift.
Næste forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne bliver afholdt den 8. november 2020.