Fortsæt til hovedindholdet
2019
Nyheder

Drop-in dåb i Herning

En række kirker i og omkring Herning er også gået sammen om at holde drop-in dåb fredag 22. november fra klokken 16-19.

I Holstebro holdt man for første gang i Viborg Stift drop-in dåb den 26. oktober, hvor tre blev døbt. Provst Niels Arne Christensen fortæller at de havde en rigtig fin dag i Holstebro kirke, og nu evaluerer de og vurderer om de gentager det igen om et halvt års tid.
Men allerede her i november har man i stiftet igen mulighed for at blive døbt ved en drop-in dåb. Denne gang i Herning.

- Drop-in dåben er for unge eller voksne, der ikke blev døbt som børn, men som har tænkt på at blive det. Men den henvender sig også til de forældre, der ikke lige fik børnene døbt, da de var små, fordi der var så meget andet, eller fordi man dengang tænkte anderledes om dåben, siger Inge Marie Kirketerp Hansen, som er sognepræst i Gjellerup og en af de fire lokale præster, der vil være til stede i Hedeagerkirken 22. november.

Dåben i fokus

Navnet hentyder til, at man ikke skal reservere tid eller tilmelde sig på forhånd. Mellem klokken 16 og 19 fredag 22. november står døren til Hedeagerkirken på Gl. Kirkevej åben for alle, der har lyst til at lade sig døbe. Hvis man er over 18 år, skal man medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort. Er man under 18, skal man tage sin far eller mor med – eller dem begge. Og så er man faktisk klar til at blive døbt.

- Når man kommer til Hedeagerkirken, skal man først til en samtale med en af de fire præster, der deltager i drop-in dåben. Derefter skal man ganske kort tale med en kordegn, som sørger for at registrere det, der skal registreres, og så går vi op til døbefonten, hvor dåben foregår, som vi kender det. Der vil være musik i kirken, men der er ikke salmer, man skal synge med på, for her er det kun dåben, det handler om, siger Inge Marie Kirketerp Hansen.

Ikke en discount-dåb

- Drop in-dåben er ikke en discountversion af den almindelige dåb, som vi kender den. Det er de samme spørgsmål, det er vandet og det er ordene, som det handler om. Også ved drop in-dåben handler det om, at man bliver en del af Guds store familie. Bagefter har man mulighed for at vælge den dåbsgave, man gerne vil have, og man kan hilse på hinanden med et lille glas, for dåben er jo en fejring. Man skal nok sætte en god times tid af, så man også kan fejre denne her store dag, som det er, tilføjer Inge Marie Kirketerp Hansen.

FAKTA:

Fredag 22. november mellem klokken 16 og 19.

Hedeagerkirken, Gl. Kirkevej 33 i Herning.

Fakta

Hvad er drop-in-dåb?

Drop-in dåb er som en almindelig dåb. Inden selve dåben taler du med en præst om dåbens betydning, og om hvordan dåbens foretages.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd. Du møder bare op.

Fakta

Hvem kan blive døbt?

Alle kan blive døbt – uanset alder.

Du bliver døbt i den treenige Guds navn, og ved dåben bliver du medlem af folkekirken.

Du behøver ikke at bo i Holstebro eller Herning.

Fakta

Hvad skal du have med?

Hvis du er over 18 år, skal du medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort.

Hvis du er under 18 år, skal dine forældre komme med.

Du må gerne tage familie eller venner med, som kan være vidner til din dåb. Kommer du alene, vil nogle frivillige være vidner for dig.