Fortsæt til hovedindholdet
2018
Nyheder

På vej ... Evaluering af de første 2 år 

"Center for Folkekirkens Familiestøtte" har fået lavet en evaluering af de første to år.

Vesthimmerlands Provsti, Viborg Stift er ny medejer

Se rapporten her

Diakoniens grundlag og praksis’, at ”kirkens rolle i samfundet er i gang med en dramatisk ændring. De relationer, folk har til Kirken, er betydeligt svækket… Kirken kan ikke møde disse udfordringer ved at lade som om ingenting er hændt. Det handler ikke om tilpasning til en ny tid, men om at lade sig inkarnere i virkelighedens verden og i almindelige menneskers hverdag. I denne situation er diakonien et potentiale til fornyelse…
Det er ikke nok at sige, at diakonien er vigtig og dernæst overlade den til spontanitet og tilfældighed… Organisering er ikke et nødvendigt onde. Det er et gode, som sikrer deltagelse og koncentration om det, som er vigtigt… Det handler om at give fællesskabet ydre rammer, som garanterer kendetegn og kvaliteter. ”

Biskop Henrik Stubkjær,  fra 2005, hvor biskoppen skrev i bogen ’Det dyrebare menneske."

             Se rapporten

Vesthimmerlands Provsti i Viborg Stift har nu også valgt at blive medejer af Folkekirkens Familiestøtte, og Folkekirkens Familiestøtte er lige nu i gang med at ansætte en koordinator til det område. 

Man påregner, at ansættelsen vil ske fra 1. maj 2015. 


Provst Hanne Petersen, Vesthimmerlands Provsti, er kommet med i bestyrelsen for Folkekirkens Familiestøtte sammen med Knud Erik Hansen, som er provstiudvalgsmedlem i Herning Søndre Provsti.