Fortsæt til hovedindholdet
Nyansatte præster
Nyheder

Gitte Elisabeth Hansen er ansat som ny sognepræst ved Viborg Domkirke

Gitte tiltræder stillingen den 1. august 2024

Jeg hedder Gitte Elisabeth Hansen og er opvokset i Hvide Sande. I de sidste 19 år har jeg har været sognepræst i et fantastisk sogn i Ulfborg i Vestjylland.

At vokse op ved Vesterhavet har givet mig styrke, jysk fornuft og humor og det har givet mig en åbenhed og en nysgerrighed til at møde mennesker i alle mulige kroge og afkroge i livet.

Jeg blev præst fordi jeg finder meget berigende at blive udvist tillid og budt indenfor i menneskers liv på alle niveauer. Det har altid været mig en stor glæde at få lov til at forkynde Jesus Kristus som håb, glæde og trøst ind i alle menneskers liv, uanset vores menneskelige skævheder og bump på vejen.

Hele mit liv har jeg sunget i kor og spillet musik. Jeg synger stadig i kor og spiller klarinet i forskellige små orkestre, jeg har godt musiknetværk og voksne børn, der er musikalske. Jeg glæder mig til at fordybe mig i og ikke mindst blive forkælet med Skovgaards malerier og samarbejde med den store musik i Viborg domkirke og i Viborg og omegn på alle niveauer.

Tro er ikke kun en følelse

Herudover glæder jeg mig til at få daglige kolleger, møde minikonfirmander, konfirmander og voksne, som er nysgerrige på det kristne budskabs relevans for os mennesker i en moderne tid.

Tro er for mig nemlig er ikke bare en følelse. Jeg har en fornemmelse af, at der er mange mennesker der ikke tør, men som faktisk gerne vil have en større reflekterende tilgang til det at tro, netop fordi tro ikke blot er julepynt i vores liv, men har relevans på et helt grundlæggende plan i vores tilværelse med hinanden.

Netop derfor er det skønt som præst at blive holdt på tæerne af nysgerrige spørgsmål og at man sammen med mennesker kan have meningsfulde samtaler om tilværelsens dybder!

Endelig glæder jeg mig til at møde menneskene i Viborg, dykke ned i byens historie og lære domsognet, Viborg by og Viborg stift nærmere at kende.

Viborg Stift ønsker Gitte stort tillykke med ansættelsen, og ser frem til et godt samarbejde.

Anne Marie Baun

Gitte Elisabeth Hansen tiltræder stillingen 1. august 2024