Fortsæt til hovedindholdet
Inspiration
Skurvognssamtaler | podcast

Skurvognssamtaler i Peterskirken

Til Danmarks største fælleskirkelige event Himmelske Dage i Herning 2019, genoplivede man de skattede ”skurvogns-samtaler” om tro og spiritualitet, som journalist, Anders Laugesen i mange år havde fra en skurvogn på sin bopæl.
Under Himmelske dage var skurvognen skiftet ud med ”Peterskirken” – som er en mobilkirke tilhørende Den katolske Kirke.
Her mødte Anders Laugesen en række internationale og danske gæster til spændende samtaler.

Du kan også lytte til samtalerne på Itunes ved at klikke her

01 Søster Lioba

Søster Lioba har medvirket i tv-udsendelsen ”Indefra” med Anders Agger, hvor hun på meget åben og god vis giver en introduktion til hverdagslivet i et katolsk klostersamfund i Danmark. På en meget ligefrem og enkel facon giver samtalen mellem Anders Laugesen og søster Maria Lioba et indblik i hvordan man bringer den spirituelle dimension ind som en del af vores hverdag.


02 Biskop Thomas

Biskop Thomas fra Egypten gæster for første gang Danmark og bringer i egen person hele den århundrede lange koptiske ørkenspiritualitet ind i sammenhæng med vores nutid. Biskop Thomas leder  klostersamfundet ”Anafora” i den egyptiske ørken udenfor Cairo. ”Anefora ”betyder ”at blive løftet op” – og det forstås tilfulde helt bogstaveligt, når man har mødt og lyttet til Biskop Thomas. 


03 Peter Halldorf

Peter Halldorf er en af de skandinaver, der hen over de sidste 30 år for alvor har været med til at forny interessen for kirkens gamle og rige spirituelle liv. Peter Halldorf startede som præst i pinsekirken i Sverige og har gennem læsning af oldkirkens teologiske fædre bevæget sig imod en mere økumenisk verden med kontakt til folk i mange kirkesamfund.


04 Janne Mark

Janne Mark er en af de seneste stærke fornyere af salmetraditionen her i Danmark. Hendes fine salmer er fyldte med skønhed og liv. Derfor er der meget stof at hente til eftertanke for os allesammen i de tanker og overvejelser, der kommer frem i samtalen med Anders Laugesen.  


05 Anders Christian Jakobsen

Anders Christian Jakobsen er professor i teologi v. Århus Universitet, hvor han særligt har beskæftiget sig med oldkirken og de teologiske fædre. Samtalen med Anders Laugesen byder bl.a. på et kærligt opgør med dele af den  lutherske teologi og peger på betydningen af koblingen mellem den nye spiritualitet og de ældste kristne traditioner.