Fortsæt til hovedindholdet

En Frivillig Forskel

i Folkekirken

En frivillig forskel i folkekirken

De er drevet af begejstring. De ønsker at gøre en forskel for andre, og de gør et stort stykke arbejde uden at få penge for det. I denne serie sætter vi fokus på, hvem de kirkefrivillige er, hvad der driver dem, og hvilken betydning deres indsats har for folkekirken.

Folkekirkens Cafe og Dagligstue i Ikast. Foto: Henrik Helms

FAKTA:

  • Serien produceres af Aalborg og Viborg Stift
  • Tilrettelæggere er: Sandra Rask Petersen (Aalborg Stift) og Henrik Helms (Viborg Stift)

Se mere

Afsnit 1

Hvem er de frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvem den typiske frivillige i folkekirken er. 
Vi møder blandt andet Karsten, der hver onsdag tager på cykeltur med plejehjemsbeboere i Hjallerup. Vi skal med i køkkenet i Folkekirkens Dagligstue i Ikast, og på Nibe Festival sørger Susanne for, at de unge får fyldt vanddepoterne op.

Afsnit 2

Fastholdelse af de frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvordan det går med at fastholde de frivillige i folkekirken.I Kjellerup er der frivillighedsfest, mens der i Aalborg holdes lærings- og sparringsdag. Og i Salling bliver den samme gruppe frivillige ved med at sætte nye projekter i gang for at hjælpe flygtninge fra Ukraine

Afsnit 3

Rekruttering af frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvordan det går med at skaffe frivillige.Vi besøger blandt andet en familieklub i Holstebro, hvor unge og ældre hjælper til. I Skalborg Kirke har manglen på frivillige betydet, at et velbesøgt initiativ er lukket ned, og i Frederikshavn er frivilligkoordinatoren begyndt at prikke nye frivillige på skulderen. 

Afsnit 4

Hvordan får vi nye frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, om der er en gruppe af frivillige, folkekirken skal være bedre til at få fat i fremover.Vi besøger et internationalt fællesskab, hvor Astrid står ved tavlen og underviser i dansk. I Vor Frelsers Kirke i Aalborg sætter Anette sit præg på, hvad der skal ske på sommer-camp, og så har Karin taget turen fra Ikast til Roskilde for at hjælpe på kirkefestivallen Himmelske Dage.