Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppen
LWF Det Lutherske Verdensforbund
Det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling

Det Lutherske Verdensforbund (LWF)

Biskop Henrik Stubkjær har været bestyrelsesmedlem i Det Lutherske Verdensforbund (LWF) siden maj 2017 og præsident siden september 2023.

I forbindelse med udnævnelsen til præsident udtalte Henrik Stubkjær:

Jeg vil kæmpe for, at vi holder teologien og den praktiske handling sammen. Altså at teologi og diakoni følges ad … 
Samtidig vil jeg arbejde for at styrke vores fællesskab på tværs af verden og sikre, at alle får en stemme. Der er brug for Det Lutherske Verdensforbund og den stemme, vi som kirke har ind i et samfund, der er under hastig forandring.

Henrik Stubkjær, Præsident for Det Lutherske Verdensforbund og biskop i Viborg Stift
Billedet viser en gruppe mennesker til konference i Det Lutherske Verdensforbund. Præsident Henrik Stubkjær bærer en mørk jakke med en hvid skjorte og en rød slips, og har badges fastgjort på venstre side af brystet. En anden person er iført traditionelt tøj med livlige farver. Baggrunden er sløret, men indikerer et indendørs miljø med kunstig belysning.

Henrik Stubkjær er valgt for syv år og skal sætte den strategiske retning for LWF. Han gik til valg på at arbejde for diakoni, klima og teologisk undervisning.

Hvad er Det Lutherske Verdensforbund?

Det Lutherske Verdensforbund blev dannet i 1947 og er en sammenslutning af evangelisk-lutherske trossamfund fra hele verden. I alt 149 lutherske kirker fra 99 forskellige lande er medlem, heriblandt den danske folkekirke.

Således repræsenterer LWF mere end 75,5 millioner lutherske kristne.

LWF blev oprindeligt stiftet for først og fremmest at koordinere nødhjælpsindsatsen efter Anden Verdenskrig. Udover nødhjælpsarbejde er forbundet i dag beskæftiget med blandt andet fredsarbejde, økumeniske fremskridt og menneskerettigheder.

Læs mere på: lutheranworld.org

Billedet viser en gruppe mennesker, der sidder i et konferencelokale i Krakow i Polen med røde stole. Den kommende præsident Henrik Stubkjær sidder i midten af billedet. Nogle personer klapper, mens andre har hænderne sammen, muligvis i forventning eller applaus. Der er en flaske vand og papirer på bordene foran nogle af deltagerne. Rummet er godt oplyst og virker rummeligt.